Lotte
2013. 02. 02.

A BIGBANG (빅뱅) nevű dél-koreai fiúbanda 2006 2006 augusztus 19-én debütált, az YG Entertainment-nél. A debütálást követően megjelent első kislemezük Bigbang címmel, amiből csaknem 40 000 példány fogyott el. Az elkövetkezendő időkben kiadták második, és harmadik kislemezüket is, a BigBang Is V.I.P. (La La La)-t, és a Bigbang 03-t. 2006 decemberében megtartották az első önálló koncertjüket The Real néven.
2007 2007-es év elején jelent meg a Bigbang első nagylemeze (Since 2007) és az első koncert albuma (The First / Real Live Concert). Első középlemezük az Always is 2007-ben jelent meg, azonban ebben az albumban már több szerepet vállaltak az album munkálataiban, a dalok nagy részét már G-Dragon írta, és szerezte. Ez, és a második középlemezük (Hot Issue) hozta meg nekik igazán a sikert.
2008 2008 elején debütáltak Japánban, első japán középlemezükkel a For the World-del. Miután koncertet adtak Tokióban, visszatértek Koreába. Az együttes több tagja is szóló karrierbe kezdett, ami miatt a Bigbang tevékenysége háttérbe szorult. Ennek ellenére még ebben az évben kiadták harmadik középlemezüket a Stand Up-ot. A következő koreai nyelvű albumuk a Remember nevet kapta. A második kislemez a Strong Baby, amit Seungri egyedül adott elő.
2009 2009-ben kiadójuk új lánycsapatával, a „lány Bigbang”-ként elhíresült 2NE1-nal közösen kiadták a Lollipop című dalt, mely eredetileg egy mobiltelefon reklámjához íródott. Első japán nagylemezük (a Big Bang, Universal Music kiadásában) 2009 augusztusában jelent meg, két kislemezzel. Augusztus 18-án jelent meg G-Dragon első szóló albuma, a Heartbreaker, amiről két dal is plágiumbotrányba keveredett. G-Dragon a túlságosan szexuálisan túlfűtöttnek bélyegzett koncertjei és két betiltott dala miatt is szerepelt az újságok címlapjain.
2010 2010-ben Taeyang két digitális kislemezt adott ki Where U At? és Wedding Dress-t. Eközben T.O.P és Seungri is színészi karrierbe kezdett. Szerepeltek több dorama-ban és T.O.P filmben is. 2010 januárjában az együttes több koncertet adott a Szöuli Olimpiai Stadionban 2010 Big Bang Concert Big Show címmel. Az év többi részében is nagyjából a szóló karrierrel voltak elfoglalva, ekkor jelent meg GD & TOP közös lemeze, és Seungri első szóló lemeze (VVIP). Augusztus 15-én újabb japán kislemezt adtak ki, a Beautiful Hangover-t.
2011 2011-ben Tonight című középlemezük a megjelenést követően számos koreai slágerlistát vezettek. A 10asiae kritikája szerint a Bigbang stílusa és zenei érzékenysége a két év szünet alatt „elmélyült”. 2011-ben Daesung autóbalesetet szenvedett, amiben egy motoros meghalt. Végül Daesung-t ártatlannak itélték, de az év végéig nem állhatott színpadra. Valamint szintén eegy másik bitrány is kerekedett G-Dragon körül, májusban marihuánás cigarettát kapott egy japán klubban, az incidens miatt decemberben nyilvánosan bocsánatot kért, a bíróság nem itélte el. Novemberben elnyerték az eddigi legnagyobb elismerésüket, az MTV Europe Music Awards-on a legjobb nemzetközi előadó (Best Worldwide Act) címet kapták meg, amivel az első koreai díjazottak lettek a díjátadó történelmében. Rajongói jóvoltából az együttes Britney Spearst győzte le a versenyben 58 millió szavazatot gyűjtve. 2011 decemberében az MBN csatorna műsorra tűzte a What's Up című zenés sorozatot, melyben Daesung színészként debütált.
2012 2012 február 29-én jelent meg ötödik mini albumuk Alive címmel. Ehhez három új klipet forgattak. Júniusban kiadtak egy különkiadás albumot Special Edition [Still Alive] névvel, és megjelent első dokumentális DVD-jük(Extraordinary 20's). Szintén Extraordinary 20's néven kiadták első Fotó Kollekciójukat is. 2012-ben elindultak az első világkörüli turnéjukra Alive Tour néven. Ezalatt 16 országba és 25 városba látogattak el. T.O.P-t felkérték egy filmszerepre (Alumnus), amit el is vállalt, így folyamatos forgatásokon vett részt. Szeptemberben GD kiadta második szólóalbumát (és egyben első mini albumát) [One of a kind], amihez 3 MV-t is forgatott. Novemberben a MAMA díjátadón összesen 4 díjat nyertek, és jelölték őket a World Music Awards díjátadón a "Best Group" kategóriában.
2013 hogy folytatódik? :-) Ez má a saját fantáziátokra van bizva! :) Fighting! V.I.P

theme ©