Lotte ☄ Winter is coming...☃
2014. 11. 01.


Sweet November
egy hónap tart vissza csupán a téltől...
" Mindenkinek van tavasza, piros nyara, hosszadalmasan ásító ősze, megnyugtató tele. Élet, amely pontosan igazodik a kalendáriumhoz. Vannak fiatal napok, vannak öreg napok, jönnek és mennek ködök, szomorgó esők, májusok, novemberek, jó és rossz kedvek, ájtatosságok és káromkodások, betegségek és ropogó egészségek. Bolond az, akinek nem tetszik, hogy elmúlik a nyár. Okos ember megnyugszik a tél hótakarója alatt, az örökös némaságban, az emberhangtalan magányban. ,,
November. Az ember e hónap hallatán is vészjóslóan érzi, hamarosan itt a tél. A mostani bejegyzésem most szolgáljon jó tanácsként azokon a hideg napokon, mikor mindenki saját kuckójába burkolózva próbál tevékenykedni. A mostani kínálatban feltűnik néhány régi kedvenc, és némi új reform is a szürke, hideg hétköznapokban. :) 

Bent-fekvőn:
Ha már a szobádba vagy száműzve, töltsd el kényelemben. Ha adódik olyan garnitúra, költöztesd át a fekvő helyedet az ágyadról, egy kényelmes fotelbe, vagy akár az ablak párkányt kibélelt kis zugba. :) Alaposan berendezkedtél? :P Igen? Akkor nem kell mást tenned, mint bekészítened a kedvenc filmedet, szériádat vagy amit akarsz. :) Az üllős unaloműzés nem a régmúlt...nem csak felgyorsítja a perceket, de lélekben is jót tesz. De, alkalomadtán próbálj más kategóriájú filmeket nézni. A változatosság gyönyörködtet! Ez program ideális akkor is, mikor a legtöbb házit varrják a nyakadba, a szalagavató és a karácsony közeledtére hivatkozva! -.- Ám, akkor is ideális mikor a barátnőddel, vagy a barátoddal töltesz egy meleg, film-szemlét. ;)


Dressing UP:
Nyugodt szívvel kijelenthetjük, a november már nem fog kecsegtetni olyan meleggel, aminek alkalmából elővehetjük a lenge öltözékünket. Fájó szívvel, de remek időzítéssel cserélhetjük le ruhatárunkat téli öltözékekre. ^^ Jöhetnek a puffok, minden mennyiségben. A meleg kötött pulcsikról nem megfeledkezve! Aztán ott vannak a divat mustráló csizmák. ;) Figyelem: az élénk színek helyére, hamvas, szolid színek kerüljenek. A neon zöld nyáron még dicsérő. télen viszont szemet csúfító látvány. A legalapvetőbb színek domináljanak a szekrényedben: fekete minden szín skálája (szürke, metál..stb), sötétkék, azúr kék, fű zöld, kávé barna, szolid narancs, babarózsaszín, bézs és a fehér. Olyan mintha a kint kopaszodó fádhoz társítanád a ruha színeket. :) Télen is nyugodt szívvel korhadsz színest, sőt ajánlott is. Máskülönben úgy beleolvadsz a fehérségbe, hogy az ismerőseid megtanulnak nem észrevenni. :D Ha minden meleg, illetve kényelmes gyűjtemény a helyére került, bónusz tippként: vegyél illatos szappant, vagy bármilyen illatszert amit a ruháid közé csempészhetsz. Így nem csak illatosak lesznek, de mindenki számára jóleső lesz kinyitni a szekrényed. ;) Lehet több a ruhamennyiség mint amennyire szükség van? Sebaj, letározz. Ha azonban mégse akarsz megválni tőlük, címkézz. :) Az akasztókra ragassz különböző színes cetliket, hogy betud azonosítani mit mennyi ideig hordtál. Esetleg szennyes szekció. Ilyenekre kell gondolni. :P


Kezeskedj: ha az összes tevékenységed kiveszőben, íme a hozzád való program: dekoráció. Kitérhet a szobádra, tárgyakra, de akár legkisebb bizsukra is. Ami ilyenkor hasznos időeltöltés, az a bögrekészítés. Régen kinéztél már egy saját személyre szabott bögrét? Álmaid bögréje Tumblr vagy Wehearton jelent meg? Legyen bármi, tudd, te magad is elkészítheted. Nincs másra szükséged, csak egy erős, alkoholos filcre. Ha a díszítmény elkészült, ne felejtsd el a sütőbe raknod 30 percre! Bármilyen kreatív ötletet gyűjthetsz. És ha van hozzá kellék és türelem, inkább magad csináld meg. :) Így teljes tulajdonoddá válik az elkészített tárgy. ;)
Ebben a témakörbe tartózik a smink-túra. :) De ehhez inkább videót csatolok. ;)

Ez a elképzelés adott. Mivel a fehérség láthatatlanná teszi a normál, szolid sminket így ajánlottabb erősebb felkeni azokat. :) Hidd el, a fehér táj, és a sminked kontrasztja mindig rád fogja vonni majd a figyelmet. Nem kell megijedni. :) Használj élénk színek helyett, szürke, fehér szemfestéket. Szájbalzsam vagy ajak rúzsként valami intenzívebb bordót vagy élénk rózsaszínt.

A hajról se feledkezzünk meg! Ilyenkor nem ajánlatos rövid hajjal szaladgálniuk a nőknek. Nyugodtan őrizzétek meg a szép hajkoronátokat, amik remekül helyettesíthetik a sapkát, persze a mínuszok nem számításba véve. Ékszerben az ezüst és a fehér arany szín a domináns. Az arany kissé giccsessé és a karácsony eljövetelét hirdeti. De akit nem foglalkoztat a tény, nyugodtan hordhatja.

Ezek lettek volna az előrejelzett, utolsó őszi hónap tanácsaim :)
Good Luck!

Címkék: , ,

theme ©