Lotte ◸Tavaszi restart◹
2015. 03. 10.

A további olvasáshoz ajánlok egy kis hangulat megindító melódiát, méghozzá Chromeo-tól a Jealous (I Ain't With It) számát. Csak vedd szemügyre az ablakodból micsoda verőfényes napsütésre ébredtél. Bármilyen gyors és gyanús ez a tavaszi eljövetel, lássuk be, a hó már csak latyakban maradna meg. Így hát ideje felütnünk a tavaszi készülődés című útmutatónkat.

Levegő, levegő & mozgás azaz a Kardió:

Ahogy az időjárás és a szabadidőd engedi, menj ki és hozd formába az izmaidat. A nyár berobbanását várva, a tavaszt szánd testi erősítőnek. Hiszen, bármelyikünk is kétszer meggondolná hogy +40 fokban induljon el maratont futni. Mindezek tetejében, az idő még nem fülledt, kitisztult és friss, és az a tüdőnek bónusz pont. Fokozatosan vezesd bele magad a testi gyakorlatokban. Kezd a közös sétát a hálás kiskutyáddal, aztán egy hatalmas sétával...majd mikor meguntad a sétálást kezdj el kocogni, majd futni. Mire rájössz, már napi rendszerességgel a köröket futod. Mindenképp legyen nálad utánpótlás, folyadék formájában. Valamint a kis zenélő kütyüd, hogy ritmusban tartson a folytonos mozgás. Garantáltan kiformálódsz a nyárra, és még a karácsonyi bőségben felszedett kilókat is elfelejtheted. Előjáróban még a nagy futás előtt ajánlok egy kis bemelegítést és egy kis cukor bevitelt, ugyanis így nem ér téged váratlan baleset, míg a cukor bevitele több energiát ad.

Tavaszi nagy bőrtisztás:

Ahogy a virágok új szirmokat bontanak, a fák rügyezni kezdenek neked is le kell vetned a régi, elhalt bőr rétegeidet. Nem kell drasztikus kezeléseket bevetni. Csak egy csomag búzakorpára van szükséged, amit minden boltban megtalálsz. Ha sikerült felírni a bevásárló listára, és nagy eséllyel már otthon is van a megszabott darab, akkor máris ismertetem a használati utasításokat. Először is, egy kezedben önts ki egy maréknyi búzadarát. A másik kezedet vesd használatban, és vizezd be jól veled az arcodat. A búzadaramentes kezed maradjon nedves, sőt egy kicsit nedvesítsd be a búzadarás kezedet. De ne túlságosan, különben elfolyik a kezedből! Utána jön a személyes kedvencem. :D Mint egy jó szemcsés pakolást, dörzsöld el jó erősen a korpát az arcodon. A szem alatt kisebb mozdulatokat téve! Hamár a kinézeted hasonlít egy mocsári szörnyéhez :P I'm kidding...akkor jó bő vízzel mosd le minden korpa szemcsét az arcodrók és kezedről egyaránt. A várt eredmény akkor fog érződni, mikor megtörölöd száraz törölközővel, és közvetlenül megérinted az arcbőrödet. Olyan hatású tapintás lesz mintha egy babapopsit simogatnál :) ...bár tudom, nem gyakran teszel ilyet. ;) Ez a finom tapintás azt jelzi, hogy minden elhalt réteget, hámot alaposan eltüntettél. :) És ez a végeredmény. ^^ A korpás kezelést követően, azért ne felejts el hidratálni. ;)

Tél vs Tavaszi ruhaháború:

Habár mindenhol már szépen süt a nap, a madarak dalolnak és a fák rügyeznek...akkor sem szabad bedőlnöd ennek a kecsegtető meleg 10 foknak. Ugyanis este és hajnalban még mínuszokat lehet észlelni. Épp ezért, a tavaszi ruhákat csak nagy megfontoltsággal és pót felsőkkel a táskában vedd elő. Senki sem szeretné, ha a tavasz kezdetekor te már taknyosan az ágyat nyomnád. Kár azért a sok ifjú srácért akik tavaszkor bezsonganak, mint az állatvilágot képviselő összes hímek. ;) Szóval...ezzel azt akarom kihozni, hogy hiába, csalóka az idő. Légy megfontolt és akkor öltözz igazán lengén mikor minden időjárási előjelzést végig kerestél a google-n. A nagy ruhatár cserét, alkalmasabb Április vége-felé tartogatni, hiszen ez a hónap is nem a kiszámíthatóságáról nevezetes. ;) Meglásd hamar eljön az az idő, mikor már nem kell réteges öltözékben, és kétszer nagyobbnak látszó kabátokban járkálni. Reméljük. :P

Tavaszi sminkpraktikum:

Hát magamat ismervén, én vizuális értelmű gyerek felnőtt volnék. Nem tudom az olvasóim többsége melyik oldalt képviseli, a vizuálist vagy az értelmit...de egy videón keresztül sokkal megérhetőbb az egész, mit sem leírva. De mint írtam ez mindenki maga dönti el. Én azért mégis megpróbálkoztam videót hozni, és nem leírást adni mit hogyan kell. Először is a smink. Csajok, ha tehetitek csak kövessétek a trendeket és ne okozzatok még nagy feltűnést magatokon. :) Bár tudom, igen nehéz megállni... :P Persze tudom egy videó nem tölti be az egész smink variánst. Nyugodtan pötyögjétek be Youtube-ra a szokványos címeket mint Spring Make-up, meg ilyenek, hogy megtaláljátok az ízlésetekhez passzoló darabokat. :)
Remélem a legfontosabb szempontokat kezelhetően és érhetően közreadtam. Vigaszul, utóirat sorába biggyesztve leírom, nem ez volt az egyetlen tavaszi felkészülés bejegyzésem. ;)

Hamarosan jövök. Addig is Good Luck 

Címkék: ,

theme ©